Web Nedir

Sohbet Chat

Web, net veya web anlamı olan İngilizce bir kelimedir. İnternet üzerinden veri iletimi için en popüler bilgi yönetim sistemine'web' olarak belirlenmiştir .

Web, faaliyetleri için teknolojileri (HTML, URL, HTTP) 1990 yılında Tim Berners Lee tarafından geliştirilen World wide web'inveya www'nin küçültülmüş halidir .



Web'i kullanmak için internete ve Websayfası olarak adlandırılan dinamik bir sayfanın talep edildiği bir web tarayıcısına erişiminin olması gerekir . Google Chrome gibi web tarayıcısı, istenen isteği iletmek için web protokolünü veya HTTP (Köprü Metni Aktarım Protokolü) kullanarak web sunucusu ile iletişim kurar.



Web , İnternette bilgi arama ve oluşturma şeklinizi standartlaştıran web sayfaları oluşturmak için HTML'yi (Köprü Metni Biçimlendirme Dili) kullanır . İlişkili web sayfaları, bir web sitesinde olduğu gibiyerleştirilir, örneğin Youtube.



Öte yandan köprü metni , bağlantılar veya mantıksal bağlantılar ile birbirine bağlanan yapılandırılmış bir metin, grafik, resim veya ses grubudur.

Hâlihazırda, hiper ortam , çeşitli medyanın (metin, görüntü, ses) yapılandırılmış bir seti olan ancak birlikte ve aynı anda (multimedya) kullanılan ve bilgi iletimi için bağlantılar ve mantıksal bağlantılarla birbirine bağlanan hiper medya tarafından değiştirilmektedir.



Sevgi Canli Sohbet

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)