Saygı Kavramı

Sohbet Chat

Saygılı insanlar tutum ve oyunculuk tarzı için öne çıkmaktadır. Saygı, farklı kültürlerde varolan en önemli değerlerden biridir,çünkü sosyal etkileşime izin verir ve çevremizdeki farklılıkları ve ihtiyaçları kabul eder.

Saygı, bireyler arasındaki karşılıklı hareketve hoşgörünün duruş noktası olmalıdır .Dinlemek, fikirleri, hisleri veya anlaşmaları dinlemek, diğer kişiyi veya çevreyi takdir etmek, saygı duymak ve düşünmek için bir yöntemdir.

Kendine saygı



Başkalarının birey olarak bize saygı duyması için öncelikle kendimizi birey olarak saymalıyız ve her geçen gün bizi çevreleyen ortamda hareket ettiğimiz inanç, farklılık ve değerleri kabul etmeli ve buna saygı göstermeliyiz.

Başkalarına saygı



düşünce ve kültür çeşitliliği hepimiz birbirimize saygı ve biz hak ve hem vatandaş olarak bize tanımlamak görevleri olduğunu düşündüğümüzden, bireyler arasındaki bir engel olmamalıdır.

Ailenize saygı gösterin



Aile, insan değerlerini öğretme ve kurma işlevini yerine getirdiği için herhangi bir toplumdaki en önemli organizasyonlardan biridir.

Bu nedenle, tüm aile bireylerini saygı yaşlıların tavsiyeleri dikkatle dinlemeli, bizim veliler, dedesi, kardeşleri, amca ve diğer akrabalarının her birine minnettar ve özenli olun.

Doğaya saygı



Canlılar (insanlar, hayvanlar ve bitkiler), dünyanın her yerinde tüm parçaların hayata geçirildiği bir zincir oluştururlar.

Sonuç olarak, insanlar hareket etmek ve diğer canlılar için eylemlerimizin olumsuz etkilerini azaltmak amacıyla doğal kaynakların sürdürülebilir kullanımını sağlamak zorundadır, hayatta kalmak için bağlıdır.

Hayata saygı



Herkes, insanoğlunun varolduğu doğal yaşamın farklı biçimlerine saygı göstermeli ve onlara bakım yapmalıdır. Diğer varlıkların hayatlarını tehlikeye atmaya veya tehlikeye atmaya çalışmak ciddi bir saygısızlıktır.


Yaşlılara saygı



Yaşlı insanlar saygı ve nezaket ile tedavi edilmelidir, genellikle yardıma veya şirketi ihtiyacı olan insanlar doğru eğitimin jest ve hatta sevgi olduğunu.

Çocuklara saygı



Yetişkin, evdeki en küçüklerin bakımını ve eğitimini korumalıdır. Çocukluk, insanın her bir çocukta saygı görmesi gereken bir aşamasıdır, kişisel gelişimin bir parçasıdır ve yetişkinlik döneminde olacak kişinin temelini oluşturmaktadır.

Çeşitliliğe saygı



Bizi saygısızlık ya da devalüasyon yapmadan bireyler ve toplumlar olarak ayıran diğer birçok eylem arasında düşünce, görüş, dini inanç, politik yönelim çeşitliliğine saygı insanlara dayanılarak yapılmalıdır.

Özgürlüğe saygı



Çevrelerindeki insanlara ve bulundukları çevreye saygı duydukları sürece, herkesin duygu ve düşüncelerini özgürce ifade etme ve kullanma hakkı vardır.

Siyasi saygı



Her ülkede etik, ahlaki ve politik temelleri nedeniyle birbirinden farklı sayısız siyasi örgüt var. Yani, vatandaşlar arasında, insanların konum veya görüşleri paylaşmayanların ötesinde saygı gösterilmesi gereken çeşitli siyasi yönelimler vardır.



Sevgi Canli Sohbet

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)