Sorumsuzluk

Sohbet Chat

Sorumluluktan yoksun olma, kişinin gönüllülük esası veya zorunlu olarakyükümlü olduğu bir yükümlülüğü, taahhüdü veya görevi yerine getirme konusundaki yetersizliği ve isteksizliğianlamına gelir .

Ayrıca sorumsuzluk, daha önce sonuçlarını dikkate almadan bir fiiliyürütmenin sonuçlarını belirtmek için kullanılır . Örneğin, alkolün düşük etkilere yol açarak, başkalarının arasında olan her şey hakkında bilgi sahibi olmaksızın değer yargıları düzenlenmesi.

Sorumluluksızlık, sorumluluğun karşıtlığı veya değer kaybıdır. İnsanın sorumsuzluğu, üçüncü tarafları tutumlarını etkileyebileceklerini düşünmeden yükümlülüklerini ve sorumluluklarını yerine getirmenin ne kadar önemsiz, rahat ve ilgisiz olduğunu gösterir.

Yani, sorumsuzluk derecesi olan insanlar, genellikle doğru olarak ortaya konan aile ve sosyal düzenle çelişen kötü bir şekilde organize edilmiş değer ve öncelikler ölçeğine sahiptir.

Bazen sorumsuzlukla belirli görevlere yanıt veren insanlar var, sadece az ilgi veya endişe yaratmadığı gibi, uyumluluklarını sağlamak için sorumluluklarını üstlenemeyen olgunlaşmamış bireylerdir.

Sorumluluktan yoksun olma eylemleri,yalnızca kişisel düzeyde değil aynı zamanda sosyal düzeyde de ciddi sonuçlar doğurabilir .

bireysel bir taahhüt yaptığında, kişisel, akademik, iş ya da aile olsun, bir üçüncü şahıs değil ve bu yüzden yaptım görevler bağlıdır eğer aksi takdirde sakıncaya bir dize oluşturabilir, uymak önemlidir.

Örneğin, bir belgeyi işlemek için gereksinim listesini vermeyin, acil arama cevap yok, geç bir toplantı için, bir kredi için ödeme yapmazlar değil diğerleri arasında, tıbbi tedavi toplantı.

Öte yandan, bazen planlama eksikliği veya bazı etkinlik veya görevlerin aşırı derecede kullanılması nedeniyle, insanlar sorumlu oldukları halde sorumluluklarını yerine getirememek için ne derler ya da hata yapma konusunda yeterince dikkat etmemek için harekete geçebilirler.

Sorumsuzluktan kaynaklanan sonuç, bir aile ve sosyal dengeyi pekiştiren güvensizlik ve hatta yalnızlığı üretkenlik ve motivasyon bir yana bırakarak, her geçen gün daha iyi bir insan olmak için gerekli çabayı gösteren bir yaşam geliştirmeyi reddetmektir.

Iş sorumsuzluğu

İnsanın sorumsuzluğu, insan gelişiminin farklı alanlarında bulunur; örneğin, işyeri sorumsuzluğu, şirketleri veya kurumları en çok etkileyen şeydir.

Bir şirketin istihdam kaybına ve arızalanmasına neden olabilecek, işe karşı sorumsuzluğun birkaç örneği vardır:

habersiz malzemeleri Bürosu tarafından yapılan horariode çalışmalarında gecikme, yapım kullanımı sürekli belirli görevleri gerçekleştirmek reddederek, bu nedenle olmadan hasta çalışma saatleri içinde başka sorumluluklar ya da iş, toplantılar veya iş modellerini kaçırmak katılmak olumsuzluk göstermek için bu pozisyona karşılık gelir.

Orada olduğunu da okul sorumsuzluk okul yükümlülüklerine kalmaz, en iyi şekilde yapmazlar akademik faaliyetleri boyunca maalesef çok öğrenci vardır , ama kendileri ile diğerleri arasında motivasyon eksikliği, düzen, denetim için.

Bu ebeveynler ve küçüklerin veliler sorumluluğundadır, personel ve ortak refah yolunda üstlendiği tüm yükümlülükleri içinde sorumlu şekilde davranmaya önemi yaşlardan itibaren aşılamak.



Geveze Sohbet Trsohbet Kelebek sohbet Mevsim Sohbet Metin Sohbet

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)