Yoga

Sohbet Chat

Gibi yoga disiplinler gibi, beden ve zihin arasındaki dengeyi sağlamayı hedefleyen fiziksel ve zihinsel Çeşidi uygulamalarının kümesi denir bir mutlak ile aydınlanma ve birliği ulaşmak yolunda. Bu nedenle, sözcük "birlik", "çaba" anlamına gelen Sanskritçe "yoga" dan gelmektedir.

kökeni yoga bulunan Hindistan'da İndus Vadisi,. Bununla birlikte, antik çağının belirlenmesi zordur, ancak bunun üç ila beş bin yıl arasında gerçekleşeceği tahmin edilmektedir.

Bu nedenle, eski Hindu felsefesinin önemli bir etkisinin fark edildiği , Hinduizm'in klasik öğretilerinden biridir . Ana teorisyeni Yoga- sutra'nın yazarıPatanyali'ydı . Bu metin esasen yoga özdeyişlerinden oluşuyordu.

Bu nedenle, yoga'nın esas amacı, Mutlakla varlığın birleşmesi ve bizi aydınlanmaya götüren en üst bilince erişimdir.

Günümüzde, yoga , Hindu teorilerine dayanan bir disiplinden kaynaklanan Batı'da çok popüler hale geldi, ancak temelde beden ve zihin daha fazla kontrol altına almaya yönelik bir dizi tekniğin uygulanmasına odaklandı.

Bu anlamda, çağdaş yoga kişi arayan bir egzersiz sistemi ziyade üzere tüm meditasyon ve postural ve nefes egzersizleri bir dizi, denge ve ruhsal uyum sağlamak.

tipi en yaygın günümüzde uygulanan ve yoga olduğu hatha yoga duruş ve vücut ve teşvik gevşeme durumları güçlendirmek nefes egzersizleri bir diziyi içeren,. Aynı şekilde, yoga pratiği büyük önem kabul edilir pranayama , hayati enerjidir kontrol nefes almak ve barışın sağlanması için egzersizler bir dizi ait zihin.

Birçok faydası arasında yoga, bireyin bedeniyle daha uyumlu bir ilişki kurmasına, zihnini ve duygularını kontrol etmesine ve stresin serbest kalmasına yardımcı olur; bunların hepsi de daha iyi refaha kavuşmasına katkıda bulunur.



Geveze Sohbet Trsohbet Kelebek sohbet Mevsim Sohbet Metin Sohbet

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)