Sohbet Odası Tanımı

Sohbet Chat

Kelebek sohbet odası, geveze sohbet odasıtrsohbet sohbet odaları. Kullanıcılarımızın sohbet  etmek için bir araya getirdiği sanal  alan . Davetiyeyle veya abonelikle ücretsiz erişebilir veya sınırlı erişime sahip olabilirler. 



Genelde, odanın genel amacını belirten bir ad ve açıklama bulunur, örneğin: "Türkiye", "Yetişkinler", "mevsim ", sohbet odaları için genel adlardır. Sohbet odaları genelde kamuya ait bir bölümü ve özel bir bölümü vardır. Herkese açıklanan her şey odanın tüm kullanıcıları tarafından okunacak. Özel mesajlar odadaki belirli bir katılımcıya da gönderilebilir.





Sohbet odaları genelde sohbet sunucusunun genel kuralları ve hatta normal yasal gibi oda kurallarına uyumu kontrol etmekle görevli bir operatöre sahiptir. Operatör hem bir robot ( bot ) hem de bir insan olabilir. Robot, kullanıcıların odalarda ne yazdıklarını "okur" ve önceden kurulmuş standartların yerine getirildiğinden emin olmaktan sorumludur. 



Genel olarak spam , sel ve kötü kelimeleri kontrol ediyorlar . 



Operatör, genellikle, kuralları ihlal eden bir kullanıcıya erişimi ( kick'i denir) sınırdışı etme ve hatta yasaklama yetkisine sahiptirtekme). Yeterli güce sahip olsa bile, bir operatör, kullanıcının sohbet sunucusuna (genellikle IP adresini  yasaklayarak ) erişimini yasaklayabilir . 




Sohbet odaları büyük bir bilgi keşfi kaynağı veya kişidir, ancak gayrı meşru dosyaları, virüsleri  veya kötü niyetli kişileri de bulabilirsiniz . 



Sevgi Canli Sohbet

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)