Gerçek Aşk

Sohbet Chat

Gerçek aşk, bir kişinin başka biri için hissettiği sevgi, tutku, samimiyet ve gerçek taahhüt hissidir .

Gerçek aşk, romantik ve fantastik edebiyat tarafından yayılan bir kavramdır. Örneğin temsilcilerinin bazıları şunlardır:

ile - (1616 1582) İngiliz yazar William Shakespeare Romeo ve Juliet ,Şiir şairi Pablo Neruda (1904 - 1973) Yirmi aşkın şiirleriyle ve umutsuz bir şarkıyla ,Kolombiyalı yazar Gabriel Garcia Márquez (1927 - 2014) , Kolera zamanlarındaki Aşkıyla ,Japon yazar Haruki Murakami (1949), üçlemesiyle 1Q84 , diğerleri arasında.

Amerikan psikolog Robert Sternberg(1949),  gerçek sevgiye ulaşmak için 3 adıma dönüştürülen varolan sevgi türlerinianlamak için 3 temel kavramı birleştirir :

Tutku : İlk adımdır ve başkası için fiziksel ve cinsel cazibe ile ilgilidir. Feromon salınımını arttırır ve halk arasında elektrik veya aşkın kimyası veya aşkın büyüsünü üretir. Aynı zamanda, duyguların karşılıklılığına dair bir saplantı ile karakterizedir.


 Yakınlık : Ek oluşturulduğu ikinci adımdır. Yakınlık, yakınlık ve bağlantı var. Daha samimi ve derin bağlar hayatımızın yönlerini paylaşarak yaratılmıştır. Yakınlık güven, güvenlik ve karşılıklı saygı üzerine kurulmuştur , aksi takdirde güvensizlik ve paranoyak şüphelere dönüşür.


Taahhüt : Üçüncü adım, birlikte olabilmek için yanlış anlama ve acılarını aşma ve aşma becerisini gerektirir. Bu, anahtarın negatif damgalamalar, önyargılar ve motivasyonlar olmaksızın diğer kişinin en iyisine inanması gereken ilişkinin olgunluk evresidir.


 Asıl aşkın bağışlar paylaştığı ünlü inancında yatmaktadır, çünkü farklılıklara saygı duyuyor, uzlaşmayla ilişkide ısrar ediyor, çünkü ikisi de problemleri çözmek ve ilk acıyı yenmek istiyor.   



Bu üç kavramdan, aşk formülünde bulunan unsurlara göre farklı aşk türleri türetilir :

Gibi : Formül sadece samimiyet unsurunu içeriyor.

Aşk / arkadaşlık : Yakınlık ve bağlılık toplayın, ancak tutku yoktur.

Boş sevgi : sadece bağlılık sürdürülür.Aşksız ya da basit sevgi : Tutkuyutaahhütle birleştirir ancak samimiyete sahip değildir, duygu derinliği yoktur.


Kör sevgi : sadece samimiyet veya bağlılık olmadan tutku dolu. Bu nedenle, aşk kördür.


Romantik aşk : samimiyeti tutku ile birlikte getirir. Bağlı kalmaksızın veya olgunsuz olmadan. Burada platonik aşk yatıyor.

 Gerçek Sevgi : Tutkuyu, samimiyeti ve taahhüdü tam ölçüye kadar topla.



Sevgi Canli Sohbet

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)