Sık sık avokado yemek

Sohbet Chat

Avokado, lezzetli ve pişirme çok yönlü olmasının yanı sıra, zengin olan birçok besin , sağlık için çok yararlı 

çeşitli İçeren vitaminler , yüksek miktarda (esas vitamin A, B6, C, E ve K dahil olmak üzere), antioksidanlar , lutein , tekli doymamış yağ , magnezyum ve lif .

Bir orta - boy avokado hakkında sahiptir 250 kalori önerilen günlük kalori alımının iyi bir parçasıdır. Avokado, sağlık için çok yararlıdır süre Yani, bu mutlaka günlük büyük miktarda yemek zorunda anlamına gelmez.

Bir yeme sağlıklı bir diyetin parçası olarak, küçük avokado haftada birkaç kez olacak size izin için yararlanmak ait tüm yararları.

 



 

Sık sık avokado yemelisiniz nedenleri.

1. Kalp hastalığı riski azalır.

Avokado çok onun ederek kardiyovasküler sistem için yararlıdır doymuş yağ düşük ve doymamış yağ oranı yüksek .

doymamış yağlar tüketimi süre doymuş yağ aşırı tüketimi, LDL ( "kötü" kolesterol) ve trigliseridler artar LDL kolesterolünü azaltmak , HDL ( "iyi" kolesterol) korumak ve potansiyel olarak hassasiyeti artırmak insülin.

Bunlar yardımcı olabilir karotenoid ve fenolik gibi antioksidanlar bakımından zengindir inflamasyonu önlemek ve kan damarlarında oksidatif stresi.



 

2. Size sağlıklı bir kilo korumaya yardımcı olur ve kilo kaybı teşvik etmektedir.

Avokado yemekler daha uzun kalmasına yardımcı olur içerir  tokluk hissi ve böylece öğün aralarında atıştırma ihtiyacını azaltır . Bu, kaynaklanmaktadır yüksek lif içeriği 14 g avokado başına.

Çalışmalar daha avokado tüketmek insanlar küçük bellerini ve düşük vücut kitle indeksi (BMI) sahip olduğunu bulduk.

 



 

3. kanser riskini azaltın.

Avokado açısından zengin olan  fitokimyasallar böyle kanserini önlemeye yardımcı olabilir ksantofil veya fenoller gibi.

Çeşitli çalışmalar, oral kanser, göğüs ve prostat kanseri oranları azalan ile avokado fitokimyasallar bazılarının tüketiminin bağlantılı var.



 

4. Katkı yaşlanma-karşıtı

Avokado tüketimi cilt ve yaşlanma gözleri koruyacak

Lutein ve zeaksantin avokado mevcut bileşikler gibi görünüyor vardır bozulma göz yaşı geciktirecek - ilişkili ve dolayısıyla görme sorunları önler. Bu iki besin de olarak hareket UV ışığından oksidatif hasara karşı tampon deri yaşlanmasını önleyen.



Sohbet Chat Muhabbet ( irc.nazliyarim.net )

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)