Kırmızı et tüketimi

Sohbet Chat

Kırmızı et yüksek miktarda tüketmek erken ölüm riskini artırır. 



yayınlanan bir çalışmanın sonuçları dergisi , kırmızı et her ek günlük porsiyon olduğunu göstermek herhangi bir nedene bağlı ölüm riskinde% 13 ve% 20 arasında bir artış ile ilişkili. 

Kırmızı et tüketimi sorumludur neredeyse 1 her 10 ölüm erken. Özellikle tahmin edilmektedir erkeklerde ölüm ve kadınlarda ölümlerin% 7,6% 9,3 önlenebilirdi tarafından günde kırmızı et porsiyon (42 gram) tüketimini yarıya indirmek. 

Araştırma başlangıçta kardiyovasküler hastalık veya kanser öyküsü olmayan 40 ve 75 yaşları arasındaki 37.698 erkek ve 83.644 kadın, içeriyordu. Onların diyet başlangıca ve bir gıda sıklığı anketi yoluyla her dört yılda değerlendirildi. 

işlenmemiş kırmızı et Arasında işlenmiş kırmızı et, pastırma, sosis, sucuk, salam ve mortadella arasında yer sığır, domuz, kuzu, . 

Takip sırasında - up 5910 kardiyovasküler hastalık ve kanser 9464 den olmak üzere toplam 23.926 ölüm oldu . mortalite analizi kırmızı et ilave her günlük bir porsiyon için, kardiyovasküler mortalite ve kanser mortalite riskini artırmaktadır olduğunu göstermiştir. 

Araştırmacılar tahmin diğer gıdalar için günde kırmızı et bir porsiyon yerine , balık, kümes hayvanları, fındık, baklagiller ve düşük olarak protein açısından zengin, - yağlı süt, ölüm riskinin azalması ile ilişkilidir .  

Muhtemelen doymuş yağlar, kolesterol, demir, grup sodyum ve nitritler kırmızı et kardiyovasküler ölüm riskinin bir kısmını açıklayabilir var. Ayrıca, bazı bileşikler, kırmızı et bulunabilir ya da dahil olmak üzere yüksek bir sıcaklıkta pişirme tarafından oluşturulan nitrosaminlerin nitrosamides, polisiklik aromatik hidrokarbonlar ve heterosiklik aminler, potansiyel kanserojen olan ve kanser ölüm riski bazı açıklayabilir. 



Sohbet Chat Muhabbet ( irc.nazliyarim.net )

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)