Yazınızı Geliştirin Sohbet

Sohbet Chat
chat
İngilizce Sohbetin harika bir şey olduğunu biliyor musun ? Dünyanın farklı yerlerinden gelen insanların birlikte İngilizce öğrenip öğrenmelerine neden oluyor. Farklı ülkelerdeler, farklı cilt rengi ve farklı diller konuşsalar da herkes aynı amaçla birleşti. Bugün, benzerliklerden veya iki kişinin ya da iki şeyin ortak bir özellik paylaştığını nasıl ifade edebileceğini konuşmayı öğreneceğiz. İyi bir makale yazmak istiyorsanız bu beceriye çok ihtiyaç duyulmaktadır. Bu gelecek kullanışlıTOEFL veya IELTS testi için, ya da kullanmak için genel İngilizce yeteneğine katkıda günlük konuşma  veya akademik bir ortamda  .

Hadi başlayalım!



Cümlenin başında

Aşağıdaki iki cümle, iki benzer şeyi karşılaştırmak için cümlenin başında kullanılır.



Hem A hem de B +, / olmak / var / ...

Örnek 1: Hem Martin hem de Tyler atletlerdir.

Örnek 2: Hem matematik hem de fizik, çoğu öğrenciden nefret ediyor.

Not: Her ikisi de ve ile birlikte gitmelidir . Başka bir önerme de kullanmayın.



Gibi A, B + olmak / yapmak / var / ...

Örnek 1: Kahramanlar gibi, kokain ölümcül bir ilaçtır.

Örnek 2: Domatesler gibi, havuç çok miktarda A vitamini sağlar.

Not: 1 numara için fiilimiz hem A hem de B için konjuge olduğundan fiilimizin çoğul olması gerekir. Ancak, fiil formu yalnızca 2'ye bağlıdır. Ancak, B tekil ise fiil de tekil olmalıdır ve tam tersi de .



İki cümle arasında

Ayrıca, belirli bağlaçları - bağları birbirine bağlayarak - birbirine bağlayan iki cümleyi birbirine bağlayabilirsiniz; bunların her biri bir şey hakkında konuşmaktadır. Normal biçimi aşağıdaki gibidir:

Cümle 1. İfade, ceza 2.

Bazı ortak bağlayıcılar şunları içerir:

benzer şekildeKarşılaştırıldığında (bu cümle, iki şey arasındaki farkları göstermek için de kullanılabilir)Aynı şekildeBenzer şekilde

Aşağıda bazı örneklere göz atalım:

İngiltere'de insanlar çay içmeyi severler. Benzer şekilde, birçok Çinliler çay içmenin tadını çıkarıyorlar.Çitalar son derece hızlıdır. Buna kıyasla, atlar da oldukça hızlı çalışabilir.Annem beni seviyor. Aynı şekilde, çocuklarımı seviyorum.Televizyon seyretmeyi çok fazla sevmiyorum. Aynı şekilde, eşim de televizyondan nefret eder.



Cümlenin ortasında



, B'ye benzer

Örnek 1: Singapur'un eğitim sistemi İngiltere'ye benzer.

Örnek 2: Duygularım sizinkine benziyor.

Not: Karşılaştırmak için kullandığımız şeyler eşdeğer olmalıdır. Yani sadece Singapur'un eğitim sistemini İngiltere'nin eğitim sistemiyle karşılaştırabilirsiniz. Aşağıdaki cümle olmasının nedeni de budur yanlış : Singapur'un eğitim sistemi İngiltere'ye benzer. Bir eğitim sistemi bir ülkeyle karşılaştırılamaz.



, B ile aynı

Örnek 1: Birini sevmek, o kişiyi sevmekle aynı şeydir.

Örnek 2: Benim için hiçbir şey yapmamak aslında kötü bir şeyler yapmakla aynı şeydir.

Not: Bu, " benzer " den biraz daha güçlüdür Bu cümleyi kullanırsanız, A ve B arasındaki benzerlik her yönden daha güçlü ve daha açıktır.



Zaman bitiyor. Aynı şekilde dersimiz de sona ermektedir. Sadece nazik bir hatırlatma, benzer iki şeyi karşılaştırmanın üç yolu vardır. Bir cümlenin başında, cümlenin ortasında veya iki cümleyi birbirine bağlayarak yapabilirsiniz. Umarız tüm bunları öğrenmek eğlencelidir. Benzer şekilde, bizim arkadaşlarınızla konuşmak için sizin yeni edindikleri bilgileri kullanarak görmeyi umuyoruz

Okuduğunuz için teşekkür ederiz Nazliyarim.net

 İngilizce Sohbet Odaları

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)