Siber Zorbalık

Sohbet Chat

Siber zorbalık veya İspanyolca'da  siber zorbalık , bir kişiyi rahatsız etmek için bilgi teknolojisini kullanan bir taciz çeşididir . Kelime, taciz ve yıldırma anlamına gelen İngiliz zorbalığından vebilgisayar ağlarına atıfta bulunan sibranadanoluşur. İngilizce olarak, kelimeyi hecelemenin doğru yolu siber zorbalık yapıyor .

Bu nedenle, siber zorbalık , bir grup birey tarafından bir kişinin devam ettirildiği ve tekrar ettiği taciz, istismar ve taciz durumunu varsayar .

Onun özelliği tuş yer almaktır bilgisayar ağlarını ve mevcut teknolojik kaynaklarını kullanır bilgisayarlar, akıllı telefonlar, tabletler ve hatta video oyun konsolları olarak.

siber zorbalık yapan ediliş üzerinde, dolayısıyla sanal aşamaya fiziksel alan hareketli, diğer taraftan, ve sosyal ağlar, sohbetler, forumlar, e-posta, web sayfaları, bloglar, fotologs gibi sitelerde görünür , video oyunları, diğerleri arasında.



tipi siber zorbalık oluşturan eylemler , bu anlamda, taciz ve tehdit, taciz veya kişiyi aşağılamak olabilir gönderme metin mesajları, e-postalar, resimler, çizimler ve videolar ile ilgilidir.

kapsamı internet de anonim teşvik veya mağdurun stres saldıran kimin bilmeden hissi katılabilir böylece ciberbullying profillerini maskelemek için icat Programının benimsenmesi.



siber zorbalık sonuçları kurbanı yıkıcı psikolojik ve duygusal düzeyi vardır. Onların psişik esenliği ve duygusal sağlığı zarar görür, bu nedenle hepsi onları gelecekteki depresyon, kaygı, okul fobisi veya öğrenme bozukluklarına duyarlı hale getirir.



Sevgi Canli Sohbet

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)