Moore Yasası ve batarya teknolojisinin kilit başarısızlık ısıtma kumanda PC telefon

Sohbet Chat
1965 yılında, bilgisayar teknolojisi emekleme döneminde olduğunu, bilgisayar mühendisliği öncü Gordon? Moore (Gordon Moore), bir kağıt, teknoloji endüstrisinin etkisini yazdı. Moore bilgisayar performansı, her 12 ayda% 50 oranında azalmıştır maliyeti iki katına inanıyor. Son 40 yılda Moore oldukça doğru kanıtlamak için.

Moore Yasası şimdi zor bir döneme giriyor. Geçen yıl, Intel şimdi 30 ay yapmak için işlemci performansını iki katına söyledi. 2017 Mayıs, "MİT Technology Review" bir makale başlığı yayınladı "Moore Yasasının sonu."

Nitekim, bilgisayar performans artışı yavaşlıyor. Düşüşün ayrıca bir sorun teşkil etmektedir: Bir çok daha hızlı ürün yeni nesil, daha enerji verimli ve daha ucuz cips ve Moore Yasası hala geçerli varsayımı üzerine inşa çip ilerleme bağlıdır. çip yükseltme, hatta durgunluk, VR, AI, sürücüsüz otomobil, medikal, genetik mühendisliği ve hatta en son akıllı telefonlar girişime duyarlıdır, çabuk tanıttı olamaz yavaşladı edin.

gyygfg

Ölüm gerçekten yapmak? Belki biraz abartılı.

ddd

çip sonunda ne kadar küçük yapılabilir

Moore Yasası öldü değil, ama bu gerçekten çok iyi bir durum değil. Eğer Moore Yasasının canlılığını geri yüklemek istiyorsanız, mühendisler ve ürün tasarımcıları yeni bir atılım bulmak için, yönünü değiştirmek gerekir.

"Must" bir öneri, ama fiziksel bir zorunluluk değildir. Son yıllarda, bilgisayar mühendisi çip boyutu, daha yüksek performans küçülen, ama bu strateji yavaş yavaş sona eriyor. fiziksel yonga tasarımı ve geometri darboğazı tanıştığımda: cips küçük, son derece zorlaştırmaktadır.

Modern yonga tasarımı aşağı nanometre onlarca çip bileşenleri arasında bir boşluk olacak. bir mühendis Değilse, bilmiyor ne olabilir nanometre onlarca kavramı. 100.000 nanometre tekabül 0.1 mm, bir kağıt tabakasının kalınlığıdır. Şimdi çip alanı boyutunda kağıt 1/8000 yaprağının kalınlığı eşdeğerdir. sadece bir prototip 7 nanometre cips geliştirmek için bile daha fazla, sanayi tahmine göre 7 nm aşağı, örneğin, boyutunu azaltmak, ancak mümkün olsa da, maliyet 100.000.000 $ ulaşacak, dünyanın tek üç şirket yapabileceği şu anda: TSMC samsung ve Intel. Intel, en az dört yıl geliştirilen 7 nm işlemci 9000000000 $ gelişimi, yatırım duyurdu.

7 nm aslında yapmıştır. boyutunu, iyileştirilmesi için değil, çok oda azaltmak istiyorsanız. Biz performanslı hesaplama teknolojisini geliştirmek istiyorsanız, bu nedenle, 7 nm sonra, iki açıdan başlamalıdır: Birincisi, termal yönetim, ikinci enerji yoğunluğudur. Isı ve enerji konularında çok büyük bir tasarım zor değil aynı zamanda "Cihaz katil." Onlar yüzünden boyutu sınırlamaları, ısı ve elleri bağlama enerji sorunları, yenilik için gerekli olan, bu yüzden temelde sadece statükoyu korumak için.
xsesxesxz

İlk adım: ısıyı azaltmak için

hızlı bir artış işlem performans yapmak, biz termal yönetim tekniklerini güçlendirmek gerekir. Analoji: hızlı araba çalışmasına izin, biz daha güçlü bir motor, daha iyi donanımlı lastikler yüklemeniz gerekir; ancak sorun daha güçlü bir motor izin verirsen, lastikler delinme olmasıdır.

Sıcak konu örneğin işlemci, bellek, güç kaynağı olarak (istifleme), bu tasarım yığılmış olan bilgisayar bileşenleri, istifleme gibi bilgisayar teknolojisindeki gelişmeler, bazı engelledi. Makine komutunun içine yığılmış Tasarım kullandığı, mesafe taşımak için güç, enerji tasarrufu işlem hızını artırmak için kısalacaktır.

Yığın montaj hızlı bilgisayarlara sağlar, ancak her ne kadar üretilen ısı ayrılması daha fazladır. çok yakın mühendisleri için komponentler zorlukları, onlar cihaz güvenilir ve uygulanabilir bir sıcaklık faaliyet edelim. Bu nedenle, Qualcomm ve Intel bir yığın kavramını terk etti. ? Intel montaj ve test geliştirme Sapi teknik direktörü Babak (Babak Sabi) dedi ki: "Birisi ısı çözümleri ile gelip sürece ...... herkes teknolojisini istifleme kullanmak sanmıyorum Mantıken, hiç kimse gerçekten, bellek yığını olabilir . "

Vintage soğutma teknolojisi termal pedleri ile pirinç ve alüminyum dayanır. Ancak, dizüstü bilgisayarlar, cep telefonları yüklü çok ağır metal boru ve contaları, araba verimi yüksek değildir. Buna ek olarak, eski soğutma sistemi, sonuç "kabus" tasarımı oldu yeterince esnek, çok katı değildir: Sen bakır conta tasarımı ince seksi akıllı telefon kullanmanız gerekir.

Termal teknoloji genel bilgisayar performansını artırmak engellenmiş, ancak teknolojinin hızla iyi bir haber ilerleme olduğunu. termal çözümler jelleri, macunlar, yeni esnek lifler içerir sonra, o hantal katı malzemeyi terk. Örneğin, NASA Yeni ısı alıcıyı malzemesi test ediyor, bu malzeme çok benzer kadife, çok yumuşak çok hafif.

İkinci adım: Enerji yoğunluğunda bir artış

Moore sıcak sorular "ileri yanılmak", daha sonra enerji yoğunluğu Moore Yasası "topal." Olacak konularda ise

Sözde enerji yoğunluğu, olduğu için, belirli bir alanda ne kadar enerji depolayabilir. yüksek enerji yoğunluğu, pil aynı boyutta daha fazla güç sağlar. Biz bilgisayar işlemcisi motoru ise, ısı ve böylece enerji yoğunluğu, yakıt, lastik yönetimi, araba benzetme kullanabilirsiniz.

Bilgisayarlar ve diğer elektronik ürünler daha hızlı hale gelir ve daha güçlü, biz daha fazla enerji, ancak pil teknolojisi yavaş ilerlediğini saklamak için küçük bir yere ihtiyacım var. Samsung Note 7 söyler: Bir tarafı biz daha fazla pil gücü sunmak istiyoruz, denge biraz mola bir felaket olacak, diğer iki dengeli olmalıdır sıkı tasarım özellikleri ile uymaktır.

Enerji yoğunluğu sorunu gibi robotlar olarak bilgisayar ürünleri, insansız hava araçları, uzay araştırmaları ekipmanları, elektronik cihazların yeni nesil gelişimini etkileyen, bir engel haline gelmiştir. Bu alanlarda enerji yoğunluğu her şeydir. Tüketiciler için, enerji yoğunluğu önemli ölçüde artmaz, bu yüzden telefonu bataryası yeterli olmadığını hissediyorum çünkü.

sorun sadece basit, enerji yoğunluğu ve termal yönetim konularında birbirleriyle ilişkilidir. Enerji depolama, yük, enerji çıkarma, tüm ısı üretecek. Öte yandan düzgün çalışmamasına her zaman mühendisleri, belirli alanlarda ilerleme, soruna neden daha karmaşık hale gelir.

Gelecek çip teknolojisi

Anterior değil karanlık. Biz bilim adamları, mühendisler, termal yönetim, enerji yoğunluğu bir atılım olacağını iyimser kalmalıdır. teknik, mühendislik üstesinden kaynaklanmaktadır Ben güven var sebebi, tasarım sorunu tüketici arzusudur. Tüketiciler tüketicilerin ince işlem gücü daha önemli olduğunu düşünüyorum, o uzun değil çok sıcak dizüstü sürebilir, daha iyi bir pil istiyorum. Biz ısı ve enerji yoğunluğunun sorunu doğru çözmek durumunda, ekonomik getiri muazzam olacaktır.

iyimser olmak için bir neden yoktur nedeni: biz ısı geldi, enerji teknolojisi ayrıca, başka bir yerde gelen ilerlemeyi elde edecektir. Eğer gerçekten, yeni ürünler ve yeni teknoloji daha hızlı olacak yaparsanız, onlar sadece Moore Yasası geçerli olmaya devam garanti edemez, hatta Moore Yasası'nı yok edebilir. Teknolojik ilerleme doğrusal değildir, ama sonunda daha heyecan verici iyi haber getirecek.

Kaynak: QZ

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)