Trump neden diğer cumhurbaşkanlarının yattığı yerden korkmaya çalışıyor

Sohbet Chat
Öykü özeti

"Terörizm büyük bir tehdit" dedi TrumpAlarm dili seyahat yasağını şüpheci bir halka satmaya yardımcı olabilir

Washington (CNN)Başkanı Donald Trump, izleyicilerine terörle ilgili kaygılar uyandırmaya çalışarak korkuya eğildikten sonra seyahat yasağının yargı branşında soğuk durabileceğinden endişe duyduklarını açıkladı. Geçen ay göreve başladığından beri terör.

Trump ve üst düzey yardımcısı, seyahat yasağının kamuoyunun onayından yararlanacağının bilincindeydi, bu nedenle Trump Çarşamba günü davayı daha çok terörizm hakkında bildiğini söyledi. Amerikalıların - en azından gizli brifing almayanların - ABD'ye yönelik terör tehdidini anlamadıklarını söyledi.

Trump, Washington'daki bir oteldeki şeriflerin bir araya toplanmasında "Terörizm, ülkemizin anladığı kadarıyla muazzam bir tehdittir" dedi.

chat

Temyiz mahkemesi Trump'ın seyahat yasağını ağırlıyor 02:12

Gizli brifinglerinden toplanan bilgilere imza atan Başkan, "İnan bana, son iki haftadır çok şey öğrendim ve terörizm, ülkemiz halkının anlayabileceğinden daha büyük bir tehdit" dedi.

11 Eylül'de Bush'un Beyaz Saray basın sekreteri olarak görev yapan Ari Fleischer, tüm cumhurbaşkanlarının gündemlerini itmek için "gerçekçi, kötü durum senaryoları" kullandıklarını söyledi.

Yetkili, taktik suiistimal edilebileceğini ve bir yönetimin zayıflamasına neden olacağına dikkat çekti.

"Herhangi bir şey gibi, çok ileri gidebilirsin, abartabilirsin, yanlışları yanlış alabilirsin, inanılırlığını kaybettiğin derecede yutturabilirsin" dedi. "Fakat Amerikan siyasetinde en kötü senaryonun gündeme getirilmesi zamanı gelmiş geçmişten gelen bir gelenek oldu."

chat

Seyahat yasağı ülkelerinden Koz kartpostalı02:07

Ayrıca Trump için çalışan bir taktik. 2016 kampanyası boyunca Trump destekçilerini terörden endişe etmeye ve onları, dünyayı giderek tehlikeli bir yer olarak resmeden teşvik etmeye çağırdı.

Trump, Haziran Cumhuriyet Ulusal Kongresi kabul konuşmasında "İnsanlar korkuyor" dedi. "Polislerimize yapılan saldırılar ve kentlerdeki terörizm, yaşam biçimimizi tehdit ediyor ... Bu tehlikeyi kavrayamayan herhangi bir siyasetçi, ülkemizi yönetmek için uygun değil."

Amerikalılar, terörizmin 2016'da 2003 yılından bu yana herhangi bir noktadan çok acil bir konu olduğunu belirtti.

CNN anketine göre piyasaya 2016 yılında, Amerikalıların% 71 söz konusu terör ileri eylemleri çok ya da önümüzdeki birkaç hafta içinde ABD'de biraz muhtemeldir, Mart 2003 yılından bu yana yüksek olduğu olmamıştır bir sayı.

Strateji

Başkan olarak Trump'in stratejisi iki katlıdır.

Alarm dili seyahat yasağını şüpheci bir halka satmaya yardımcı olabilir.

Trump ayrıca, yasal zorlukları denetleyen, gizli brifinglere hükmedilmeyen hâkimlerden yasağa ihtiyaç olduğunu daha çok bildiğini öne sürüyor.

Amerikalılar, büyük oranda yedi Müslüman çoğunluğa sahip ülkenin vatandaşlarını 90 gün boyunca ABD'ye girmelerini, 120 gündür tüm mültecileri Suriye'den mülteci olarak durdurmalarına neden olan Trump idari kararnamesinden ayrılıyor.

chat

Yüksek Mahkeme adayı Gorsuch Trump'un tweet'lerini 'rahatsız edici'

Seçmenler genel olarak, Trump'ın düzenin kilit yönlerini reddetme Çarşamba dışarı Quinnipiac University ankete göre . Halkın% 51'i yedi ülkeden 90 gün boyunca ABD'ye seyahat etmeyi askıya almıştı,% 60'ı tüm mülteci göçünü 120 gün boyunca askıya almaya,% 70'i Süryanî mülteci programını süresiz olarak askıya alma girişimine karşı çıktı.

Trump 'un emri, Salı günü, Temyiz Dairesi'nden avukatların Washington ve Minnesota eyaletlerine karĢı karĢı karĢı karĢıya kaldıkları 9. Yargıtay Yargı Yüksek Mahkemesi' nde üç hakim heyeti önünde geçti. Mahkemenin hafta sonuna kadar Trump'ın emrini yönetmesi bekleniyor.

chat

Seyahat yasağı duruşmada yargıçlar ızgara avukatlar 02:45

Başkan, Çarşamba günü yaptığı seyahat yasağına karşı, "hatta" kötü bir lise öğrencisi "olduğuna inanan bir grup şerifin emrinin dilini anlayabileceğini ve lehine bulduğuna dair iddiaları eleştirdi.

Güvence kelimeleri

Öte yandan Başkan Barack Obama, San Bernardino ve Paris'teki yüksek profilli saldırıların ardından "terörizm tehdidinin gerçek olduğunu, ancak üstesinden geleceğiz" dedi.

"Dikkatli olalım, korkmayalım" diye konuşan Obama, Başkan olarak son konuşmasında. "(ISIS) masum insanları öldürmeye çalışacak ... Fakat savaşta Anayasamıza ve ilkelerimize ihanet etmedikçe Amerika'yı yenemeyecekler."

9/11 saldırıları karşısında Irak Savaşı'na kadar ve vatan güvenliği için yapılan yönetimde bazen korku kaynağı olan George W. Bush bile ölçüldü.

chat

Koz: Seyahat yasağı öncesinde ay geciktirmek istedim, hayır dedim

Bush, "Şimdi, Amerikalılar işlerini yapmak zorunda kalıyorlar, teröristlerin ulusumuzu korkutmak amacı ile iş yapmadığı, insanların alışveriş yapmadığı bir noktaya gelmesine izin veremeyiz" dedi. 11, ABD tarihindeki en ölümcül terör saldırısı.

Bush, cumhurbaşkanı olarak son konuşmasında, Birleşik Devletlerin "göçmenleri özgürlük hayalleri için her şeyi risk altına almaya teşvik eden bir ulus" olduğunu söyledi.

"Bu, vatandaşların tehlikenin olduğu saatlerde sakinleştiği ve acı çeken bir şefkat gösterdiği bir ulus" diye belirtti.

Bush'un korku kullanan iyi bir örneği: 2003'te Vatan Güvenliği Departmanı'nı kurmak için yaptığı baskı.

O dönemde Fleischer, Bush'un olası tehditlere ilişkin olarak Vatan Güvenliği Departmanı tarafından üretilen bir belge olan Sabah'ın sabahı "tehdit matrisini" okuyacağını ve terörizmle mücadele planını itmek için herkese açık olarak kullanacağını söyledi.

Bush, yeni hükümet kuruluşunu kurmadan önce "Savunmak için geniş bir ulusla birlikte, akla gelebilecek herhangi bir saldırıyı öngöremeyecek ve önleyemeyiz" dedi. "Serbest ve açık bir toplumda hiçbir hükümet birimi, gölgeler içinde hareket eden ve plan yapan acımasız katillere karşı güvenliğimizi tamamen garanti edemez.Ancak hükümetimiz, ülkemizi ve halkımızı korumak için her türlü önlemi alır."

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)