Cezanın Pedagojik Önlemleri

Sohbet Chat

Pedagojide, eğitimciler ve uzmanlar, ebeveynlerin istenen sonucu elde etmesine imkân tanıyan en üretken ceza tedbirlerini geliştirmiş ve geliştirmiştir. En yaygın olanlardan üçü ayırt edilebilir: cehalet, açıklayıcı sohbetler ve doğal ceza.

Önemsememek. Her çocuğu tüm eylemleriyle ebeveynlerinin ilgisini çekmek için çaba sarf eder, bununla birlikte kaprisli ve histerik yapmak gerekse bile. Dolayısıyla, bebeğin görüşüne göre tam da bu tür eylemler, anne ve babanın dikkatini çeken yöntemlerden biridir. Bu durumda, ebeveynlere, yalnızca bu tür davranışlarda bulunup onunla bu tür eylemleri gerçekleştirdiğini kimsenin konuşup iletişim kurmayacağını çocuğa açıklamaları önerilir. Aynı zamanda, sesler yumuşak ve sakin olmalıdır, çünkü bağırışlar ve jestler yardımcı olmaz, ancak yalnızca durumu kötüleştirir.

Açıklayıcı görüşmeler. Önceki verside olduğu gibi, ebeveynler de sakinliği ve kısıtlamayı göstermek için kendilerini ellerinde tutmak zorunda kalacaklardır. 

Saldırganlık göstererek, ebeveynin kendisinin psikolojik yetiştirmeyi etkileyebileceğini bilmeden çocuğun kendisi kapanabilir. Doğru yaklaşımla, sakin mutlaka bebeğe yayılacaktır. 

Çocuğu, huzurlu ve mütevazi bir sohbette dinlemek ve ona ne hatalı olduğunu, hangi eylemlerden bekleyebileceğini açıklamak için tüm koşulları yaratmak yeterlidir. Zaten 3 yaşındayken bebek her şeyden haberdar ancak açık bir açıklama ve açıklama sağladı.

Doğal ve simgesel ceza. İkinci durumda, ebeveynler çoğu durumda hareket etme konusunda farklı yöntemler uyguluyorlar: bir köşeye koymak, bir odaya ve diğerlerine göndermek.

 Bu durumda, 5 dakika bile kısıtlama bebeği etkileyecektir. Doğal ceza, çocuğun yanlış eylem ve eylemlerinin istenmeyen sonuçları doğurmasını sağlar. 

Örneğin, elleri dondu, çünkü hastalık sonucu eldiven giyilmedi. Dağınık oyuncaklar, en sevdiğiniz arabalarınızı ve bebeklerinizi kaybetmenize veya kırılmalara neden olur.



Geveze Sohbet Trsohbet Kelebek sohbet Mevsim Sohbet Metin Sohbet

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)