Olimpiyat Oyunları

Sohbet Chat

Olimpiyat Oyunları dünyanın en büyük ve en önemli uluslararası spor etkinliğidir ; çünkü 1896 yılından bu yana dört yılda bir binlerce sporcuyu kış sporu müsabakaları ve yaz sporları ile bütünleştirmektedir.

Bugün Olimpiyat Oyunlarına Antik Yunanistan'da orijinal Olimpiyat oyunlarını düzenledikleri şehri onurlandıranOlimpiyatlar denir : Olimpiya.

kelime olimpiyatı başvurmak için eski Yunan'da kullanılan dört - hem hizmet veren bir olimpiyat oyunu ile diğeri arasında yıllık lag bir 393 AD yılında yasak kadar 776 M.Ö. süresinin hesaplanması için birim

Şu anda orada her dört yılda 30 Olimpiyat Oyunları , yıllar 1916, 1940 ve çünkü I. Dünya Savaşı ve II 1944 sadece asılı vaziyette.

Olimpiyat Oyunları dört ana etkinliğe bölünür:

Yaz Olimpiyatları : Olimpiyat Oyunları olarak da bilinir, yaz sporları yarışmalarının bir olayıdır. Olimpiyat'ın ilk oyunu 1986 yılında Atina, Yunanistan'da kutlandı. Her dört yılda bir kutlanır.Kış Olimpiyatları : 1924'te Fransa'nın Chamonix kentinde ilk defa düzenlenen kış sporları yarışmaları. Her dört yılda bir kutlanır.Paralimpik Oyunlar : 1960 yılında fiziksel, zihinsel ya da duygusal engelli sporcular için Ludwig Guttmann tarafından kuruldu.Gençlik Olimpiyat Oyunları (JOJ): 14-18 yaş arasındaki sporcular için yaratılmıştır. İlk JOJ'ler 2010'da (yaz oyunları) ve 2012'de (kış oyunları) düzenlendi. O zamandan beri her yöntem her dört yılda bir kutlanıyor.

Olimpiyat Oyunlarının Sembolleri

Olimpiyat Oyunlarını temsil eden semboller, Olimpiyat Oyunlarının babası olan Fransız Pierre Coubertin'in inisiyatifiyle yaratılmıştır: Bunların arasında:

Olimpiyat bayrağı : Farklı bir renk (mavi, sarı, siyah, yeşil ve kırmızı) her biri de Olimpiyat halkaları görüntü denilen, bir merkezli beş birbirine halkalı beyazdır.Olimpik slogan : "daha hızlı, daha yüksek ve daha güçlü" anlamına gelen ve sporcuların mükemmellik çağrısı anlamına gelen Latince citius altius fortius konumlandırmasıdır .Olimpik Marş : Atina, Yunanistan'da yapılan ilk modern Olimpiyatlar için kuruldu ve o tarihten itibaren etkinliğin açılışı ve kapanış törenleri yapıldı. Müzik Yunan Spiro Samaras tarafından bestelendi ve mektubu Yunan Kostis Palamas'ın yazdığı şiirden geldi.Olimpik alev veya meşale : Ateşinkutsal ruhunun eskisinin sembolizminden kaynaklanır.





Olimpiyat Oyunlarının Tarihi

Modern çağın ilk Olimpiyat Oyunları 1896 yılında, Atina, Yunanistan'da yapıldı, 1502 yıl 'Teodosyus kararıyla yasaklandı antik Yunan (393 AD), son olimpiyat oyunun bittikten sonra Harika '(MS 347-395).

Modern çağda Olimpiyat Oyunları'nın dönüş oldu oluşturulan Fransız pedagog Pierre Coubertin (1863-1937) eseriUluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC)1984 yılında, olur Atina Olimpiyat Oyunları'nda ilk sürümünü organize sorumlu , Yunanistan iki yıl sonra.



Geveze Sohbet Trsohbet Kelebek sohbet Mevsim Sohbet Metin Sohbet

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)