Kitle Ve Vücud

Sohbet Chat

Kütle, vücudun içerdiği madde miktarıdırve ağırlık, yerçekimi kuvveti tarafındanvücuda uygulanan eylemdir .

Bireyin ağırlığı, üzerinde etkili olan yerçekimi kuvvetine göre değişirken, bir insanın kütlesi bulunduğu yerden bağımsız olarak her zaman aynı olacaktır.

Örneğin: Ayda 50kg'lık bir kişi, kütlesi aynı kalacak, aksine ağırlığı değişir, çünkü yerçekimi kuvveti yeryüzününkinden 6 kat daha küçüktür ve bu nedenle ağırlığı değişir. 58.68 Newton.

Kütle (m)Ağırlık (p)Skala büyüklüğündedir.Bu bir vektör büyüklüğüdür.Bir cismin sahip olduğu madde miktarıdır.Yerçekimi kuvveti tarafından uygulanan eylemdir.Değeri sabittir.Değeri konuma göre değişir.Denge ile ölçülür.Dinamometre ile ölçülür.Ölçüm birimi: kilogram (kg) ve gram (g).Ölçü birimi: Newton (N).

kütle

Kütle, vücutta bulunan maddenin miktarını ölçen fiziksel ve değişmez bir miktardır.Uluslararası Birimlerin Sistemi (SI) 'de, kütle, vücudun nerede olursa olsun, kilogram cinsinden (kg) temsil edilmektedir; kütle her zaman aynı olacaktır, ağırlık ile çok farklı olmakta, çünkü kütle bununla bağlantılı olarak değişmektedir Yer.



ağırlık

Ağırlık yoğunluk, yön ve yönü temsil ettiği için vektörel bir büyüklüktir. Bu nedenle ağırlık, karasal yerçekimi tarafından bir cisim üzerinde uygulanan eylemden kaynaklanan bir önlemdir ve bu nedenle ağırlık değişkendir.

Uluslararası Birimlerin Sisteminde (SI), ağırlık birimi Newton (N) cinsinden temsil edilir ve hesaplamak için aşağıdaki formül kullanılır: P = mg, burada m (kütle) ve g (yerçekimi ivmesi) ve gezegenin yüzeyindeki yerçekimi değeri yaklaşık 10 m / s2'dir.



Geveze Sohbet Trsohbet Kelebek sohbet Mevsim Sohbet Metin Sohbet

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)