Gece Görüşü

Sohbet Chat

Gece görüş, düşük veya düşük ışık koşullarına sahip görüntüleri ayırt etme yeteneğidir .

İnsanlar, bilim ve teknolojinin ilerlemesi sayesinde, insan gözüne görünmeyen kızılötesi frekansları tespit eden bir görüntü yoğunlaştırıcı içeren lensler, sensörler ve gece görüş kameraları aracılığıyla gece görüşünün tadını çıkarabilirler.

Böyle dürbün veya gözlük olarak Gece görüş cihazları, ardından av alanındaki kullanımı tarafından popüler ve son olarak simülasyon oyunu tanıtıldı askeri amaçlar için geliştirilen bir teknolojidir.

İki tür gece görüş sensörü vardır: ilki, enfraruj spektrumun en yüksek frekanslarını tespit eden yeşilimsi bir renk tonu görüntüsünü yansıtmakta ve ikincisi, tüm kızılötesi frekansını algılayan sensörleri, spektrumlu görüntülerle sonuçlanan bir termograf ile birleştiren ikincisini yansıtıyor. Gözlenen cisimlerin ısı miktarını gösteren renkler.



Hayvanlarda Gece Görüş

Hayvanlardaki gece görüşü, ışık ve karanlığa adapte olma kabiliyetindedir. İnsan gözleri, örneğin görmek için retina konilerini kullanır. Konileri renkleri tanımak ve konturları görüntü çözünürlük kalitesiyle ayırmak için ışığa ihtiyaç duyar.



gece hayvanların gözlerinin, diğer taraftan, uyarılabilir çok düşük ışık ile karakterize edilir retinada bulunan çubuklar ile onun görme tanımlar. Gece Görüş hayvanlar görüyor ancak renk ve çözünürlük görme olanağı feda, örneğin, lemur ve baykuş vaka ışık gerekmez.

Gece görüşlü hayvanların büyük çoğunluğunda, Tapetum lucidum adı verilen retinanın arkasında ek bir yansıtıcı doku bulunur  . Köpek ve kedilerde bulunan Bu doku, örneğin, retinanın çubuklar tarafından yakalanan değil ışık ışınlarını toplayarak uyaran reseptörlerini güçlendirir.



Geveze Sohbet Trsohbet Kelebek sohbet Mevsim Sohbet Metin Sohbet

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)